حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی، مدیر قطب علمی فلسفه دین و عضو هئیت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) از همکاری فرهنگستان علوم پزشکی تهران با حوزه علمیه در راستای تضمین سلامت معنوی ایرانیان خبر داد.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل ساجدی، مدیر قطب علمی فلسفه دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و عضو هئیت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اعلام این خبر در خصوص تازهترین فعالیتهای فرهنگی و تالیفیاش به خبرنگار مهر گفت: ما یک کارگروهی داریم که در آن تحقیقاتی را در باب «سلامت معنوی کودکان» انجام میدهیم و تلاش میکنیم گامهایی به سوی تحقق سلامت معنوی کودکان برداریم. در این راستا کتاب «سلامت معنوی کودکان» را به سفارش فرهنگستان علوم پزشکی تهران تولید کردهایم.
حجتالاسلام با بیان اینکه این کتاب جلد اول از یک مجموعه کتاب است که به طور کلی به «سلامت معنوی» در طول حیات میپردازد، ادامه داد: این مجموعه پیوندی است میان سلامت معنوی و آثار و راهکارهای آن در مراحل مختلف سنی که جلد اول این مجموعه متمرکز بر دوران کودکی است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) توضیح داد: ما دوران کودکی را به چند مرحله و دوره تقسیم کردیم: «پیشزادی»، «نوزادی»، «کودکی اول» و «کودکی دوم». یعنی چهار دوره «قبل از تولد»،«دو سال اول»، «از سه تا شش سالگی» و «از هفت تا دوازده سالگی». در این کتاب از این بحث شده است که چگونه خانوادهها برای بهبود وضعیت سلامت معنوی فرزندانشان میتوانند گامهای مؤثری را بردارند.
مدیر قطب علمی فلسفه دین افزود: در این کتاب بحث شده است که والدین چطور میتوانند از آغاز ازدواج تا اواخر دوران کودکی فرزند خودشان مراقبتهایی را به کار ببندند که سلامت معنوی فرزندانشان دچار مخاطره نشود.
این استاد حوزه و دانشگاه در رشته فلسفه دین اظهار کرد: امروزه در جهان غرب، علم پزشکی وارد عرصه سلامت معنوی شده و سلامت معنوی جایگاه ویژهای در همه جهان پیدا کرده است. در کشور ما هم فرهنگستان علوم پزشکی در این مسیر گامهایی را برداشته و از حوزه علمیه درخواست همکاری کرده است که در این آثاری را تولید کند. این کتاب در این راستا تولید شده و به زودی منتشر خواهد شد.
او با بیان اینکه خوب است خانوادهها متوجه پیوند میان ابعاد سلامت فرزندان باشند، گفت: سلامت ابعادی دارد و میان سلامت جسمی، معنوی و روانی پیوندهای مهمی وجود دارد. از این نظر اگر ما والدین نسبت به سلامت بچههای خودمان دلسوز باشیم باید به ابعاد مختلف سلامت که کاملا در پیوند با هم هستند، بیندیشیم و راهکارهای تضمین آن را طی کنیم. این همان هدفی است که در کارگروهی علمی ما در حال انجام است و امیدواریم زودتر به سرانجام برسد و ما با جامعهای که از جهات متعدد سالم است برسیم.
به گفته حجت الاسلام ساجدی کتاب «سلامت معنوی کودکان» حدود 400 صفحه است و با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی تهران و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تا پایان سال منتشر و روانه بازار کتاب خواهد شد.
نظر شما